refinansieringavkredittkortgjeld.com Økonomi Nøkkelen til finansiell frihet består av flere deler

Nøkkelen til finansiell frihet består av flere deler

Sliter du med trang økonomi, og synes det er vanskelig å få hverdagen til å gå rundt? Da gjelder det å holde motivasjonen oppe, og ta grep for å komme seg ut av den «onde sirkelen». Det er en del tiltak man kan gjøre for å få kontroll over økonomien, og det er helt sikkert mange punkter der man kan spare inn og kutte unødvendige kostnader. Her er våre beste sparetips til deg med trang økonomi.

1. Betal faste utgifter hver måned

Man bør alltid prioritere de viktigste utgiftene først, som husleie, forsikringer, gjeld og så videre. Hvis man kvitter seg med alle disse regningene på samme dato én gang i måneden, så vet man hvor mye penger man har igjen til andre ting resten av måneden, samtidig som man er sikker på at man har betalt det som er viktigst. Det kan være lurt å legge inn en fast trekkdato for faste utgifter til dagen etter at lønningen kommer inn på konto. Du bør endre alle dine faste trekk til samme dato, slik at du får en enkel og god oversikt.

2. Handle kun én gang i uken

Det er definitivt mye penger å spare på mathandel, dersom man unngår å handle flere dager i uken. Hvis man setter seg opp en handleplan med måltider til hele uken, og utfører handelen på for eksempel mandag, så har man garantert spart inn massevis av kroner. Hvis man unngår flere butikkbesøk den samme uken, så vil du merke hvor mye du sparer. Og så vil du merke hvor dyrt det blir når du tar det ekstrabesøket og river med deg en pose potetgull eller to – husk at snop koster!

3. Ikke pådra deg dyr smågjeld

Det er en ekstremt dårlig løsning på trang økonomi at man tar opp et forbrukslån for å få hverdagen til å gå rundt, og dette er kanskje vårt beste sparetips til deg. Ikke ta opp slik gjeld, eller bruk kredittkort dersom du ikke kan betale tilbake! For du vil bare skape større problemer for deg selv, når du blir nødt til å tilbakebetale de lånte pengene med renter og gebyrer. Og det er slettes ikke sikkert at renten er lav heller, slik at du vil få enda trangere økonomi i tiden fremover.

4. Lag et budsjett over utgiftene dine

For å finne ut hvor mye du betaler i faste utgifter hver eneste måned, så lønner det seg å sette opp et budsjett. Der skriver du ned alle de faste utgiftene dine (husleie, forsikring, mobil, internett og så videre), samtidig som du budsjetterer for alle andre utgifter. Sett av for eksempel 4000 kroner til mat hver måned, noe penger til sparing og litt til diverse forbruk. Hvis du klarer å holde deg til budsjettet, så vet du også at lønningen kommer til å vare måneden ut – og kanskje har du enda noe igjen da.

5. Unngå impulskjøpene

Det viktigste dersom man vil spare penger når man har trang økonomi, er at man ikke handler på impuls. Det vil si at man må klare å gå forbi fristende ting i butikkhyllene, enten det er i matbutikken eller på et kjøpesenter. Med mindre det er noe man absolutt trenger, så kan man ikke la seg friste til å kjøpe. Det er viktig å være såpass ærlig med seg selv at man innrømmer at man har trang økonomi, og kanskje ikke kan unne seg akkurat dette på nåværende tidspunkt.

6. Spar i det små med faste trekk

Sparing er ekstremt viktig, og det å ha en liten buffer eller pengereserve når man har trang økonomi er gull verdt. Men det er slettes ikke sikkert at man klarer å spare så mye penger, når det er mye som skal betales. Derfor anbefaler vi at man legger inn et fast trekk sammen med regningene, som går rett inn på en sparekonto. Klarer du å spare 500 kroner hver måned, så er dette penger som garantert kommer med i fremtiden til uforutsette utgifter.

7. Kan du jobbe mer?

En «enkel» løsning på pengeproblemer er å øke inntekten. Kanskje jobber du i redusert stilling, og klarer å jobbe mer? Det er vanskelig for oss å si, men vi anbefaler uansett at man forsøker å øke inntekten. Økonomien vil da umiddelbart bli bedre, og 2-3000 kroner (3-4 vakter ekstra i måneden) vil gi en merkbar forandring for deg med trang økonomi.

8. Kjøp brukt – ikke nytt

Vårt siste sparetips til deg med trang økonomi er at man unngår å kjøpe nytt. Et kjapt søk på FINN.no viser at det ligger svært mange gode og hele produkter til ekstremt rimelige priser. Brukt behøver ikke å være dårlig, for man kan i Norge fint kjøpe produkter som er tilsvarende nye – bare ekstremt mye rimeligere. Det er mange tusener å spare på det å kjøpe brukt fremfor nytt.

Related Post

Refinansier gjeld og få kontroll over din egen økonomiRefinansier gjeld og få kontroll over din egen økonomi

Gjeld er noe de fleste av oss har, og kommer til å ha i store deler eller nærmest hele vårt voksenliv. De fleste er også inneforstått med dét, men man er også enige om at man vil betale så lite som mulig i renter og gebyrer. Og det er akkurat her at temaet refinansiering kommer inn i bildet – for ved å refinansiere kan du både spare penger og bekymringer.

1. Det kan spare deg for mye penger

Den mest fremtredende grunnen til at man bør refinansiere gjeld jevnlig er at man kan spare penger på det, noe denne Dagbladet.no artikkelen får frem. De fleste er vel interesserte i å spare penger, så når løsningen ligger rett foran snuten på deg, hvorfor ikke ta den? Grunnen til at man sparer penger, er så enkel som at man får lavere rente. Hvis ikke er det ikke noe poeng i å refinansiere – vær sikker på at du får lavere rente i den nye banken før du takker ja til et tilbud.

Hvor mye du kommer til å spare, finnes det ikke noe fasitsvar på. Det er helt og holdent avhengig av hvor mye du betaler i dag, og hvilken rente du får i den nye banken. Du kan dog selv enkelt regne ut dette når du vet hvilken rente du har i dag og sammenligner dette med det nye tilbudet. Potensielt kan det være snakk om en innsparing på flere tusenlapper i måneden.

2. Du får bedre oversikt over gjelden din

En annen god grunn til å refinansiere, er at det vil gi deg langt bedre oversikt over gjelden din. Hvis man betaler ned på både boliglån, studielån, kredittkort og forbrukslån, så kan det være vanskelig å holde oversikten. Hver enkelt kreditor krever kanskje inn pengene på ulike datoer, og man mister rett og slett oversikten. Spesielt hvis man har flere kredittkortregninger og smålån så vil det være vanskelig å følge nedbetalingen på samtlige.

Ved å refinansiere får du kun ett lån å forholde deg til fremover. Du bruker dette lånet til å betale ned all den andre gjelden, noe som gjør at du vil få langt bedre oversikt. Ikke bare sparer du penger, men det er mer motiverende å betale ned store summer på ett enkelt lån fremfor mange små summer fordelt over mange lån.

At det kan være vanskelig å bære på en stor gjeldsbyrde er det liten tvil om. Linda Johansen stod frem i KK.no for noen år siden åpnet om om tiden hun måtte flytte hjem som 47 åring.

3. Du betaler færre gebyrer

Samtidig som du sparer penger og får bedre oversikt, så blir det færre gebyrer. Dette fordi at hver enkelt bank krever gebyrer på lånene sine. Som regel må man betale både et etableringsgebyr og et månedlig termingebyr. Det er sistnevnte som du nå vil slippe å betale mange ganger. Ofte er det på rundt 30 kroner, og selv om det ikke høres mye ut, så utgjøres det nesten 400 kroner årlig. Betaler man et slikt gebyr på flere lån samtidig, så sier det seg selv at det er penger å spare på å refinansiere lånene til et nytt og bedre lån.

4. Nedbetalingstiden blir kortere

Det kan være lite motiverende å betale ned på lån og se at nedbetalingstiden nærmest virker uendelig lang. Spesielt hvis man har flere lån, slik at man er nødt til å betale små beløper hver måned fordi alle kreditorene skal ha sin slant. Refinansierer man gjelden, så vil man trolig spare penger hver måned. Det man sparer kan man spytte rett inn i avdrag på det nye lånet, som totalt sett da også vil bli billigere.

I tillegg vil da nedbetalingstiden kunne kortes ned betraktelig. Sparer du for eksempel 1000 kroner per måned på å refinansiere, så utgjør dette 12 000 kroner i årlig ekstra nedbetaling. For de fleste vil dette bety at de kan bli gjeldfri flere måneder før planlagt tid, og eventuelt kanskje også flere år dersom man hadde mye gjeld.

5. Alle typer lån kan refinansieres

Men det er ikke bare forbrukslån og kredittkort som kan – eller bør – refinansieres. Alle typer lån (foruten om studielån, ettersom det er så billig) kan refinansieres fra tid til annen, og de fleste eksperter anbefaler at man gjør det jevnlig. Dette gjelder kanskje spesielt boliglån, der konkurransen i markedet er stor og varierende. Mye avhenger av hvilket nytt rentenivå du tilbys. Det er viktig at du sparer penger ved å refinansiere den gamle gjelden, etter at gebyrene er trukket fra. Det er i tillegg viktig at du velger riktig lånetype. Et forbrukslån vil for eksempel passe best hvis målet er å slette gjeld fra mobilabonnementer eller andre forhåndsbetalte tjenester/varer. Ta lånet som tilbys av OPPFinans som et eksempel hvor de tilbyr kreditt med rente fra 7,5%.

Her bør man nærmest annen hvert år undersøke muligheten for å få et rimeligere lån i en annen bank. Når det er snakk om såpass store summer så kan det være mye penger å spare på å bytte bank, selv om det ikke nødvendigvis er snakk om mange prosentpoengene.

Billån og motorsykkellån som løper over flere år kan også med fordel refinansieres. Det er ikke verre enn at man tar en telefon til en annen bank for å høre hvilken rente de kan tilby deg. Siden dette er et marked som stadig forandrer seg, så gjør også renten det. Men det skjer ikke automatisk, og du blir selv nødt til å «pushe» bankene litt for å få den renten du fortjener. Sjekk prisene på refinansiering ved å klikke deg inn på www.forbrukslån.no.

Eksempler på typer lån som kan refinansieres:

  • Forbrukslån
  • Kredittkort
  • Smålån
  • Billån
  • Boliglån
  • MC-lån
  • Fritidslån